Четирима души са задържани за организиране на престъпна група за разпространение

...
Четирима души са задържани за организиране на престъпна група за разпространение
Коментари Харесай

Удар! Бандити карали хора да гълтат капсули с кокаин, продавали го в Бургас, Пловдив, София и Варна

Четирима души са арестувани за организиране на незаконна група за разпространяване на опиати, пренасяни от Доминикана. Това сподели на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева.

" Групата е набирала малоимотни лица, които е финансирала, с цел да пътуват през европейски страни за Доминикана. Там същите са били настанявани в хотелски жилища, в които са били държани към седмица. Поглъщали са капсули, съдържащи кокаин – приблизително сред 80 и 100 капсули по сред 8 и 13 грама според от пола на съответното муле. Същите лица са били превозени назад през европейски летища до Букурещ, където са били посрещани от член на групата и превозени в региона на Стара Загора и близките села, където са били настанявани в пространства, като са им били отнемани мобилните телефони и им е бил лимитиран контактът с външния свят, до момента в който дефикират опиата “, изясни Начева.

Тя посочи, че на всяко едно от тези лица е обезпечаван паспорт. " В рамките на държавите-членки на Европейски Съюз, през които са пътували, те са употребявали персоналните си карти, а на границата с Доминикана са употребявали интернационалните паспорти. На тези лица са плащани суми от порядъка сред 3 и 5 хиляди лева за осъществените услуги. На 15 септември едно от лицата, погълнало подобен опиат, което чакахме да дойде, е било открито в Португалия, тъй като му е прилошало. Лицето е арестувано. То е било погълнало 99 капсули – близо кг кокаин. Този кокаин се е разпространявал на едро на територията на страната – в Габрово, Бургас, Варна, Пловдив, София и други градове “, изясни Начева. По думите й четири лица са упрекнати в проведена незаконна група, измежду които и една жена. " Те са арестувани за 72 часа, като ще им бъде поискано и задържане под стража “, сподели още тя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР